BejelentésKisállat panzió és fizioterápia
fizioterápia,gyógytorna,panzió, lakásban tartott kisállatoknak is

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Moxa-terápia


Maga a moxa szó a japán mogusza (ami égő füvet jelent) szóból alakult ki, melyet latinosítottak moxára.

A moxázás melegítéses, égetéses gyógymód, mely ősibb eljárás, mint az akupunktúra. Az évszázadok folyamán alkalmazási javallatai elkülönültek a masszázs indikációitól, így önálló kezelési ág lett.

A moxa leggyakrabban fekete üröm (Artemisia vulgaris) szárított leveleiből készülő, kb. 20 cm hosszú és 1,5 cm vastag rudacska, mellyel többnyire indirekt kezelést végzünk. Ilyenkor 2-3 cm-nyire az adott ponttól vagy felülettől tartjuk, illetve mozgatjuk a rudat.

A kezelés 5-10 percet vesz igénybe. Napjainkban elterjedt a szénből készült szagtalan moxa használata, melynek hatása hasonló a fekete üröméhez.


Hogyan hat a MOXA kezelés?

A hagyományos elmélet szerint, a kb. 600 C˚-on izzó moxa hő hatása elősegíti a Qi és Vér áramlását, oldja a pangásokat. A hőhatás elsősorban helyi vérbőséget okoz, nemcsak a bőrben hanem a mélyebb rétegekben is. A különböző pontok moxázása elősegíti a szervezet méregtelenítési és az anyagcsere folyamatát, valamint segíti az emésztőrendszer normális működését.

Alapvetően a moxa töltő hatású, a meleg csökkenti az ízületi és izomgörcs okozta fájdalmakat, reumás ízületi problémákat. Alkalmazható még gyomorfekély, nemi működési problémáknál, immunerősítésre, törések, balesetek rehabilitációjánál, mozgás-rendellenesség esetén és egyes krónikus betegségek gyógyítására.

Egy kínai közmondás szerint: „Amit a tű nem gyógyít, meggyógyítja a moxa.”
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!