BejelentésKisállat panzió és fizioterápia
fizioterápia,gyógytorna,panzió, lakásban tartott kisállatoknak is

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Név: Molli

Fajta:Shar Pei

Neme: szuka

Kora 1,5 éves

Diagnózis: gericvelő sokk, haematóma


Előzmény:

Mollit egy nyugodt,nem forgalmas utcában elütötte egy autó,miután a nyitott kocsibeállóból véletlen kiszaladt az utcára. Gazdája nem látta az eseményeket, csak amikor kiért az utcára, egy éppen kikanyarodó autót látott, és Molli már "fókajárásban" a hátsó végtagjait magaután húzva próbált gazdája felé indúlni. Az autó nem állt meg. A tulajdonos egyből autóba tette Mollit és az állatorvosukhoz sietett vele. A röntgen nem mutatott ki törést,viszon Molli teste csípőtöl hátrafele teljesen béna volt.A negatív röntgen eredmény ellenére kétséges volt Molli gyógyulása. Engem kb. a baleset után egy hónappal keresett fel Molli gazdája fizioterápiás kezelések céljából, amit az állatorvos ajánlott.Terápia:

Első találkozásunkkor Molli kedvtelen, apátiás volt, hátsó végtagjain az izomsorvadás elindúlt,inkontinens volt,vizelet széklettartási problémái voltak. A kezelést mágnesterápiával indítottuk, napi 3 kezelést kapott 1 hónapon át, mellette hetente 3x jártam hozzájuk Mollit masszírozni, vágtagjait kimozgatni, nyújtani.

Pár hetes mágneskezelés hatására Molli kedve teljesen megváltozott. Vidám volt, étvágya visszatért, és noha pelenkázni kellett,de széklet és vizelettartási problémái megszűntek. A kezeléseket heti 2 alkalommal Modulált Elektro terápiás kezeléssel(MET terápia) egészítettem ki, amivel a hátsó végtag izmokat ingereltem, ez mellett tens terápiát kapott a gerin mellett kilépő idegek stimulálására,fájdalom csillapításra,gyulladáscsökkentésre. A MET terápia hatására hétről hétre erősödtek Molli combizmai és farizma. A kezelések hatékonységét mutatta az is, hogy Mollit a kezdetek kezdetén nyugodtan lehetett kezelni, türelmes volt, nyugodtan hagyta hogy végezzem rajta a terápiát. 1 hónap elteltével már annyira jól érezte magát hogy szinte birkózó versenyeket vívtunk egymással,míg az elektro terápiás kezelés lezajlott,mert 5 percig sem maradt egy helyben. Ez azt bizonyítja hogy állapota gyorsan javult. Idő közben az állatorvos kontroll vizsgálatokat végzett Mollin, és nagyon meglepte mikor azt tapasztalta hogy Mollinak mozog mindene. Csóválja a farkát, és 2 hátsó lábait is próbálgatja nyújtogatni. Molli terápiája a nyárig folyamatos volt,aminek eredményeként már önállóan próbálkozott a felállással, és kis ideig 4 lábon állt. Nyáron Mollit minden nap úsztatta a gazdája,mert közel lakik a Balatonhoz,így tanácsomra ez bizonyúlt a legjobb kiegészítő terápiának.


Molli a kutyaszanatóriumban:

Mollit alkalmam volt bentlakásos formában is kezelnem, mert gazdái elutaztak így 10 napra a felügyeletemre bízták. Ez idő alatt naponta kapott mágneskezelést,és met terápiát,masszázst,gyógytornát, és 2 napota kapott infra lézer kezelést. Molli állva eszik, de innen a következő előrelépés nagyon nehéz. Most következne a járás újra megtanulása, de Molli nagyon életvidám türelmetlen kutyus, és abban a pillanatban ahogy 4 lábom állva megindul valahova,nincsen türelme a lábait rakosgatni, hanem ahogy eddig fókajárásban közlekedik, mert rájött így is odaér mindenhova ahova szeretne.

A rehabilitáció ezen szakasza nagyon nagy türelmet és kitartást igényel mind Molli mind a gazdája részéről, hiszen az általam megmutatott technikákat a gazdinak otthon kell gyakorolnia a cél elérése érdekében.Összefoglalva:

Molli állatorvosa 10% esélyt adott  hogy a kutya nem marad teljesen béna . Most Mollinak mindene mozog, izomtónusai megfelelőek, reflexei rendben vannak, farkát csóválja,lábait ha odafigyel egymás mellé rendezi, és így feláll. Hátsó végtag stabilitása állva bizonytalan, mozgása még koordinálatlan.
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!